Jeg gjorde noen ørsmå justeringer i oppskriften, og resultatet ble en saftig og smakfull kake.
Banankake med sjokoladefyll
- 4 egg
- 3 kopper sukker
- 2 kopper smeltet smør
- 2 kopper melk
- 3 kopper hvetemel
- 4 mosede bananer
- 4 ts vaniljesukker
- 2 store ts bakepulver
- 2 ts natron
- 3 ts kanel
- 50g mørk hakket mørk sjokolade
Egg og sukker mikses til eggedosis, resten av ingrediensene blandes i røren. Sjokoladen strødde jeg oppå til slutt. Stek kaken i en langpanne på nederste rille på 175 grader i 45 min.
Jeg måtte bruke en liten langpanne, da langpannen min er bortlånt. Derfor brukte jeg kun 2/3 av røren, og resten ble muffins.
Fyll:
- 1 pakke melis
- 200g mykt smør
- 8ss sterk kaffe
- 3 ss kakao
- 4 ts vaniljesukker
- 1 egg
Alt blandes godt til en fin og smidig røre. Sett den litt i kjøleskapet før du brer den over kaken. Jeg brukte gult/oransje strø, ettersom det tross alt er påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar